Hämmastav liikide karihiirlased: ühine pisikesed, giant ja muud

Oktoober 2018

Video: 12 Rules for Life: London: How To Academy (Oktoober 2018).

Anonim

Kannatükk on teatud tüüpi kobar. Hiir on tihti segamini aheldatud, kuid sellel närilistel on kitsas ja piklik korts. See loom ei ole kahjulik, vaid isegi aitab inimesel putukaid võidelda. Selliste loomade hulgas on palju liike, mille hulka võib nimetada tavaliseks. Sellest ja muude ühiste liikide karihiirlased sa õpid kohe.

Välimus

Teadlased on arvestatud umbes 130 liiki karihiirlased. Kombineerib nende olemasolu iseloomuliku pikliku koon ja pikk saba. täiskasvanu keha suurusest võimeline olema 5-10 cm ja saba - 3, 5-7, 5 cm kaalub sellise looma 2-, 5- kuni 15 grammi ja maksimaalne .. Tema keha on kaetud tumedate värvidega. Enamik loodusest saadud liike on peene karvkatte pruunikas-halli värv. Loomal on ka kerge kõht. Loom sai oma nime tänu pruunikas punase värviga värvitud hammaste tippudele. Vanemaks saades kustutatakse hambad varjatud kergemate värvidega ja nüüd saab nööri kutsuda valgeks hammasks. Hambumus karihiir :. 3/2 lõikehambad, kihvad 1/0, lõikehamba 3/1, 3/3 root

Isegi loom on, milline on väike mustad silmad ja ei saa kiidelda hea nägemine. Tugev lõhn või eriline echolocation aitab tal leida toitu. Tulenevalt asjaolust, et nende iidsete imetajad lõhn muskus, paljud röövloomad püüda neid, ei taha süüa, ja lasta minna.

liigid näriliste

On teada üle saja liigi närilistega kuuluvate perekonna karihiirlased. Et oleks võimalik eristada neid, vaata mõned rohkem üksikasju.

Ühine

See karihiir on kõige enam levinud ning meie riigi territooriumil. Kere pikkus on 6-9 cm. Tal on tumedad karusnahad, väikesed silmad ja kõrvad. Ta eelistab asuda lehestikus metsades ja kus kasvavad erinevad puuliigid.

Aktiivne tegevus areneb öösel. Toidab teatud tüüpi putukaid, vastseid, konn, vihmaussi, seemneid. Võimaldab varastada munk-liblika mune ja siidiusside paari. Kui oled näljane, ärge kiusake ja püüdke. Iga-aastane naine toob 3 pruunid. Igas pesakonnas on kuni 10 väikelast. Tavalise liigi eluaeg ei ületa 1, 5 aastat.

American pügmee karihiir (US)

Väike karihiir, mida peetakse sünnikodu Põhja-Ameerikas, on saanud nime nime Sorex hoyi Ameerika arst-loodusteadlane Philip Hoy. Samuti on tõeline näha USAs ja Kanadas, kus ta otsustab elada metsasid lehtpuude ja okaspuudega. Pikkus täiskasvanud ei ületa 5 cm. Ta kaalub kääbus hiir on mitte rohkem kui 2, 5 grammi.

karva värvus on punakas-pruun või hall-pruun. Talvel karusnaha kipuvad olema selge.

Aktiivne näriliste nii terve päeva ja terve aasta.

Ta toitub ussid, putukad ja selgrootud. Tema vaenlased looduslikes tingimustes on maod, linnud ja koduloomade - kassid. Reproduktsiooniga algavad liikide esindajad suve esimestel kuudel. Rasedus kestab 18 päeva. Aasta jooksul American pisi-karihiir on võimeline andma 1 pesakond, mis on 3 -. 8 lapsed

pisikesi

Pisike karihiir leiti ala, mis ulatub Skandinaaviast Kaug-Idas, samuti saarel Sahhalini. Ta elab Venemaal. Põhjapoolsetes piirkondades asub loom taandarest ühendava mets-tundraga piirile. See on Murmanski piirkonna Punase raamatu lehekülgedel. Pisikesel keerisel on keha pikkus umbes 5 cm. Täiskasvanu kaal ei ületa 4 grammi. On pigem lai pea, millel on iseloomulik lont.

Seda tüüpi näriliste kõige lühike saba võrreldes teiste pereliikmete kohta karihiirlased. Vill on värvitud pruuni või tumepruuni värviga, hiir kõhr on helehall. Ta elab metsades, kus kasvavad erinevad puud. Selitsya rabade lähedal, tundras, steppides ja pool-kõrbetes. Sööb putukaid, nende vastseid, ämblikke kuni 80 korda päevas! Aasta jooksul annab mitu pesakonda, millest igaüks on kuni 8 lapsed.

Low

On võimalik kohtuda selline hiir on väikesed, kuid pika saba territooriumil Venemaa ja paljudes Euroopa riikides. Ta kasvab kuni 6 cm, kaalub kuni 5 grammi. Karva värvus on pruunist punaseks, kõhk on palju kergem, horn on üsna pikk. Elab niisketes kohtades, metsades, kuid mitte eriti varjutatud. Sööb putukaid, usse, ämblikke. See on aktiivne ööpäevaringselt. Breeds 3 suvekuud. Toob kaasa mitut pesakonda, igal juhul on 4-12 kuubikut.

Keskmine

Ida-Euroopa territooriumil asuvast isikust võib keskmiselt näha silma Mongoolia, Korea ja Kaug-Ida. Keskmine kepsu keha pikkus ei ületa 7,5 cm ja kaalub umbes 7,5 cm. Keha ülaosa on värviline pruun, mis suudab punaseks minna. Sööb putukaid, vastseid, ämblikke, vihmaussi, mardikaid. Talvel on lehmapiima seemnete leidmine tema jaoks oluline. Keskmine karihiir paljuneb sooja ilmaga, iga pesakonna võivad ilmuda 2-11 lapsed

Giant

hiiglaslik karihiir leitakse ainult Primorje Territory .. Seda võib leida Venemaa Punase raamatu lehekülgedel. keha pikkus suurim näriline pere jõuab 7-10 cm, kaalub vähe loom umbes 14 grammi

Vill on iseloomulik hallikaspruun värv, näo on pikk vuntsid .. Hiiglaslik shrewshopi toitub peamiselt vihmaussidele, mis moodustavad 95% toidust. Samuti meeldib ta süüa väikseid närilisi ja tarbib ka mao, konn, vilja vilju. Aastaks toob 1 järglasi. Puudude kohta pole andmeid. Hiire suudab elada kuni 1, 5 aastat.

Ravnozubaya

taiga Karihiir on ühevärvilist fur ja viies ülemise hamba. Ta elab Taiga piirkonda, Skandinaaviast kuni Vaikse ookeani territooriumini ja asub Valgevenes. Selline näriline on paigutatud Karjala Punase Raamatu ja Moskva Regioonini, pidades silmas väljasuremisohtu. See kasvab kuni 9 cm, kaalub mitte rohkem kui 6, 5 grammi. Putukate ja vastsete puhul on võrdsed põrsad ja talvel - lehtpuude ja kuuse seemned. See algab paljundamine kevade lõpus, toob mõne pesakonna 2 kuni 10 lapsele. Riskielukindlustus on kuni 1, 5 aastat.

Ploskocherepnaya (pruun)

karvavärvusest täiskasvanud varieerub tume süüdata seljal ja külgedel hallikasvalget kõhus. Tekib territooriumil Uuralist kuni Vaikse ookeani. Elab taiga, tundra, mäed. Toitumine on sarnane teiste liikidega - putukate, vastsete, vihmaussidega. Taastab soojas hooajal. Viib aeg kuni 8 -. 10 väikelastel

Arctic (tundraalasid)

Arctic Karihiir, tundraalasid tal ka keha suuruse 48-75 mm ja kaal mitte rohkem kui 9 grammi. Vahemiku põhjaosas on kahevärviline üksikisik, lõunapoolses värvitoonis on see monofooniline. tundra liikide elupaikade ulatub Põhja-Ida-Euroopa, Aasia, Lõuna-Hiina ja Mongoolia, Põhja-Ameerikas, Venemaa kuni Tšuktši. See võib täiesti tunda arktilises tundras, metsandrundis, tasandikel, mägijälgadel, metsatekstil ja steppel. See toidab väikseid selgrootud, eriti mardikke. Vahel söövad vihmaussid. See tõuseb suvel. Iga-aastaselt annab kuni 4 pesakonda 5-11 lapsele.

Levitamise ja reprodutseerimise

Nagu on värvitud üle tüüp, karihiirlased leidub paljudes maailma riikides. Ravnozubye leiti kõige sagedamini selle piirkonna kirde- ja lääneosast. Veel selliseid loomi võib näha jõekaldadel. Okaspuumetsas on esindajad keskmise suurusega liikide.

Pisike karihiirlased elada ainult laanemetsadest meie riigis, ja väike live metsades, tühermaad ja isegi külades.

karihiir levinum on sagedased elaniku märgalade pankade jõgede ja järvede .

karihiir luua sfäärilise pesa tüüp lehestik ja põllukultuuride varred. Aasta jooksul on neil 2 kuni 3 järglasi, kus on sündinud 2-10 last. Suvel hakkab aktiivselt hakkama saama, rasedus kestab 18-28 päeva. Näidake maailmale alasti ja pime. Sõltumatu noorte hiljem sai 3 -. 4 nädalat

Kasu ja kahju

karihiir kasu, sest tänu kiirele ainevahetust, saab süüa kuni 80 korda päevas ja hävitada palju kahjulikke putukaid. Suvel ilma toita ei saa loomad elada kauem kui 11 tundi. Ühel päeval saavad nad tarbida toidu kogust, mis ületab nende kaalu 6 korda. Päev täiskasvanud karihiir sööb vähemalt 15 grammi putukad.

Kahjuks kahju elatusvahendite armas loomade ülimuslik kasutamiseks. Selle pika pagasiruumi näriliste kaevab maa, närimine juured, kahjustades juurestik paprika ja tomatid. Söönud taimede seemneid. Seetõttu on aednike jaoks sageli oluline võitlus nendega saidil.